неділя, 14 квітня 2024 08:05

Байден відреагував на удари Ірану по Ізраїлю

Байден відреагував на удари Ірану по Ізраїлю
Президент США Джо Байден зробив заяву після ударів Ірану по Ізраїлю. Фото: gettyimages.com

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден поговорив телефоном із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Байден скликає лідерів країн G7 після ударів Ірану по Ізраїлю. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден пообіцяв захистити Ізраїль. Іран закликав США не втручатися

"Сьогодні Іран і його маріонетки, що діють з Ємену, Сирії та Іраку, здійснили безпрецедентну повітряну атаку на військові об'єкти в Ізраїлі. Я найрішучішим чином засуджую ці атаки. Я щойно говорив з прем'єр-міністром Нетаньягу, щоб підтвердити тверду відданість Америки безпеці Ізраїлю. Я сказав йому, що Ізраїль продемонстрував неабияку здатність захищатися і відбивати навіть безпрецедентні атаки - надсилаючи чіткий сигнал своїм ворогам, що вони не можуть ефективно загрожувати безпеці Ізраїлю", - зазначив Байден.

Американський президент також заявив, що терміново скликає своїх колег - лідерів країн G7, "щоб скоординувати спільну дипломатичну відповідь на зухвалу атаку Ірану".

Він додав, що військові США допомогли Армії оборони Ізраїлю збити "майже всі безпілотники і ракети", запущені Іраном.

Іран вночі проти 14 квітня завдав ударів ракетами та дронами по території Ізраїлю. Зусилля зі знищення ракет та безпілотників координували збройні сили Ізраїлю, США, Британії та Йорданії. В Єрусалимі та інших містах було чути вибухи.

Після атаки в Армії оборони Ізраїлю повідомили, що силами та засобами протиповітряної оборони була перехоплена "переважна більшість" повітряних цілей ще за межами Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Байден відреагував на удари Ірану по Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі