четвер, 11 серпня 2022 07:47

Байден пішов у семиденну відпустку: де і з ким відпочиватиме
5

Байден вирушив у відпустку на острів в Атлантиці
Фото: eastnews.ua
Байден вирушив у відпустку на острів в Атлантиці
Байден вирушив у відпустку на острів в Атлантиці
Байден вирушив у відпустку на острів в Атлантиці
Байден вирушив у відпустку на острів в Атлантиці

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден планує провести щонайменше тиждень у відпустці. 10 серпня він вирушив до штату Південна Кароліна.

Президент США із родиною планує пробути на острові Кіава до вівторка, пише The Washington Post. Острів у Атлантиці відомий своїми приватними пляжами та гольф-курортом.

"Байден вилетів до Південної Кароліни з авіабази Ендрюс у супроводі дружини Джилл, сина Хантера, його дружини Меліси Коен та їхнього сина Бо", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФБР провело обшуки в резиденції Дональда Трампа

Наприкінці липня Байден два тижні перебував на карантині через позитивний тест на коронавірусну інфекцію. Захворювання пройшло в легкій формі, у американського лідера були нежить, стомлюваність, сухий кашель і боліло горло.

Офіційно в адміністрації Байдена поки що не підтвердили початок відпустки, але на найближчі сім днів у розкладі президента немає жодних заходів.

Літня відпустка є своєрідною традицією для американських президентів, хоча у Білому домі і стверджують, що насправді глава держави не звільняється від своїх обов'язків у цей період. Він продовжує брати участь у щоденних брифінгах зі своїми радниками. Наприклад, два попередні лідери США – Барак Обама та Дональд Трамп – найчастіше використовували цей час для гри в гольф.

Перша літня відпустка Байдена торік зірвалася на тлі ескалації ситуації в Афганістані та продовження пандемії коронавірусу.

"Цього разу відпочинок глави Білого дому також може бути частково перерваний, оскільки в Конгресі може бути ухвалений законопроєкт щодо боротьби зі змінами клімату, який американському лідеру потрібно буде підписати", – повідомляє видання.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден отримав позитивний результат тесту на Covid-19 21 липня. Згодом повідомили, що він вилікувався, адже мав дуже легкі симптоми хвороби. Байден приймав паксловід – противірусний препарат для полегшення перебігу захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Байден пішов у семиденну відпустку: де і з ким відпочиватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі