субота, 26 вересня 2020 16:41

Байден підтримав білоруських демонстрантів і розкритикував Трампа

Байден підтримав білоруських демонстрантів і розкритикував Трампа
Трамп і Байден збираються провести свої перші дебати у вівторок. Фото: Reuters

Опонент Дональда Трампа на виборах Джо Байден виступив на стороні "мирних проявів свободи" демонстрантів та розкритикував дії Трампа. Про це повідомляє Reuters.

Байден, колишній віце-президент і голова Комітету із закордонних справ Сенату також наполягав на звільненні кількох названих опозиційних лідерів, яких він назвав "політичними в'язнями".

"Президент Трамп відмовляється висловлюватися проти дій Лукашенка або пропонувати свою особисту підтримку продемократичному руху", - сказав Байден.

Інавгурація Лукашенка, яку Байден назвав "бутафорською церемонією", була проведена у середу. Тоді ж в американських новинах домінувала відмова Трампа взяти на себе зобов'язання щодо мирної передачі влади.

"Президент, який ховається в страху від власних громадян, відмовляючись прийняти волю народу, є ознакою слабкого, незаконного самодержця, а не сильного лідера", - стверджував Байден у своїй заяві.

Трамп і Байден збираються провести свої перші дебати у вівторок. Серед тем - "раса та насильство в наших містах", як повідомили організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 країни визнали легітимність Лукашенка

У своїй заяві Байден пообіцяв "захищати демократичні цінності та підтримувати тих, хто їх поділяє".

Зараз ви читаєте новину «Байден підтримав білоруських демонстрантів і розкритикував Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі