пʼятниця, 06 листопада 2020 11:51

Байден перемагає у Джорджії та майже гарантовано стає наступним президентом

Байден перемагає у Джорджії та майже гарантовано стає наступним президентом
Байден отримує необхідні голоси виборників, щоб стати президентом. Фото: Reuters

У штаті Джорджія перемагає кандидат від Демократичної партії Джо Байден.

Це робить майже гарантованою його перемогу на виборах 46-го президента США, повідомляє "Європейська правда".

У Джорджії 2 дні лідирував чинний президент Дональд Трамп. За нього голосували люди на дільницях. Байден почав перемагати після початку підрахунку бюлетенів, що надійшли поштою. Демократи закликали своїх виборців голосувати дистанційно.

У п'ятницю вранці Байден вийшов на 1-е місце в Джорджії. Після опрацювання 99,8% бюлетенів він випередив Трампа на 917 голосів. Залишилось опрацювати бюлетені з передмістя Атланти, де Байден користується популярністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден обіцяє повернути Америку до Паризької кліматичної угоди за 77 днів

Джорджія дає 16 голосів до колегії виборників. Таким чином Байден претендує на 286 голосів виборників. Набрати йому необхідно 270. Це гарантує йому перемогу, навіть якщо в іншому спірному штаті Трамп зможе отримати перевагу.

Офіційно переможцем оголосять кандидата, за якого 14 грудня проголосує колегія виборників.

У США все ще підбивають підсумки загальних виборів 3 листопада, на яких американці обирали президента. Підрахунок голосів у ключових штатах може затягнутися до наступного тижня. За словами працівників виборчої кампанії, визначення підсумкових результатів виборів може зайняти ще кілька днів.

Зараз ви читаєте новину «Байден перемагає у Джорджії та майже гарантовано стає наступним президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі