понеділок, 28 березня 2022 06:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден остаточно розтлумачив, чи закликав до зміни режиму в РФ

Байден остаточно розтлумачив, чи закликав до зміни режиму в РФ
Питання заклику до зміни режиму в Росії виникло з суботнього коментаря Байдена. Фото: eastnews.ua

У неділю президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив журналістам, що напередодні не закликав до зміни режиму в Російській Федерації.

Раніше з подібними коментарями виступили й інші американські політики, повідомляє CNN. Питання щодо заклику виникло з суботнього коментаря Байдена по завершенні виступу у Варшаві.

"Заради Бога, ця людина не може залишатися при владі", - сказав Байден про президента РФ Володимира Путіна, виступаючи в Польщі в суботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не мають стратегії зміни режиму в Росії - Блінкен

27 березня у відповідь на запитання репортера про те, чи закликає він до зміни режиму в Росії, президент США відповів негативно. Інші офіційні особи адміністрації Байдена в суботу та неділю також спробували спростувати коментар президента США.

"Точка зору Байдена полягала в тому, що Путіну не можна дозволити здійснювати владу над своїми сусідами", - пояснив представник Білого дому.

Російський президент Путін, який понад місяць веде війну проти України, хоче скинути законно обраного президента Володимира Зеленського. Про це заявив президент США Джо Байден під час виступу у Королівському палаці у Варшаві. "Сьогодні Росія у себе придушила демократію і намагається зробити це в інших місцях. Вони фальшиво говорять про етнічну солідарність, а Путін сказав, що хоче денацифікувати Україну. Він хоче скинути президента Зеленського, якого було обрано демократичним шляхом", - сказав Байден.

У Кремлі відповіли на чергове різке висловлювання Байдена на адресу Путіна. Там заявили, що такі слова щоразу "звужують вікно можливостей для налагодження відносин РФ і США".

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «Байден остаточно розтлумачив, чи закликав до зміни режиму в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі