понеділок, 16 січня 2023 01:24

Байден оголосив надзвичайний стан в деяких штатах: що сталось

Байден оголосив надзвичайний стан в деяких штатах: що сталось
Алабамою прокотився торнадо. Фото: Кореспондент

Щонайменше п'ять торнадо пройшли центром штату Алабама.

Президент Джо Байден оголосив в штаті надзвичайний стан. Також він розпорядився надати федеральну допомогу для доповнення зусиль штату, племен і місцевих жителів з відновлення, повідомляє "РБК-Україна".

"Допомога може включати гранти на тимчасове житло та ремонт будинків, недорогі кредити для покриття втрат незастрахованого майна та інші програми, які допомагають окремим особам і власникам підприємств відновитися від наслідків стихійного лиха", – йдеться в заяві Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нью-Йорк накрила найпотужніша за останні 50 років снігова буря: десятки загиблих

Торнадо зривав дахи та викидав уламки. Було зруйновано кілька підприємств і будинків, а дерева вирвано з корінням.

Місцева влада повідомила, що щонайменше дев'ять людей загинули в результаті торнадо, за їх словами кількість загиблих у сильно постраждалій центральній частині Алабами буде збільшуватись.

Торнадо обрушився на південний схід США. Очікується, що кількість загиблих може збільшитися. Десятки будинків повністю зруйновані, знеструмленими залишаються десятки тисяч домоволодінь.

Зараз ви читаєте новину «Байден оголосив надзвичайний стан в деяких штатах: що сталось». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі