середа, 17 лютого 2021 04:43

Байден хоче миру в Афганістані. Перегляне угоду з талібами

Байден хоче миру в Афганістані. Перегляне угоду з талібами
Байден хоче переглянути угоду Трампа з талібами. Фото: Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена має намір припинити тривалі війни, зокрема в Афганістані. Там американські військові разом із союзниками поки зберігають свою присутність.

"Президент Байден хоче покласти край так званим "вічним війнам", і так само ми плануємо підтримати нинішній мирний процес між Ісламською Республікою і талібами", – заявив представник Держдепартаменту Нед Прайс, передає Укрінформ.

Водночас він звернув увагу, що зараз рівень насильства в Афганістані став "неприйнятно високим", тому адміністрація переглядає домовленості між США і талібами, які були укладені за минулого президента Дональда Трампа.

Домовленості передбачають виведення західних військ з країни в обмін на гарантії безпеки.

Представник Держдепу додав, що це питання буде обговорюватися під час зустрічі міністрів НАТО, яка відбудеться цього тижня.

В русі "Талібан" закликали США дотримуватися угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден: Трамп - маріонетка Путіна

"Припинення цієї війни є відповідальністю і в інтересах всіх", – йдеться в листі заступника лідера угруповання Абдулли Гані Барадарома.

29 лютого США і "Талібан" підписали угоду, яка має покласти край 18-річній війні в Афганістані. В угоді йдеться про поступове виведення американських військ та їхніх союзників.

1 березня Трамп заявив про початок виведення військ США з Афганістану.

Водночас президент Афганістану заявив, що не відпускатиме полонених талібів, як того вимагає угода США та "Талібану".

Після того, як Байден офіційно став президентом США, його радник заявив, що угоду буде переглянуто.

Зараз ви читаєте новину «Байден хоче миру в Афганістані. Перегляне угоду з талібами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі