середа, 20 вересня 2023 11:30

Азербайджан зідзвонився із США і назвав єдину умову завершення військової операції в Карабаху

Азербайджан зідзвонився із США і назвав єдину умову завершення військової операції в Карабаху
Вірменські військові формування мають бути роззброєні, сказав Ільхам Алієв. Фото: Facebook.com/PresidentIlhamAliyev

Сполучені Штати Амерки беруть участь у дипломатичній роботі щодо деескалації конфлікту між Азербайджаном і Вірменією.

У врегулюванні візьме участь державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомили Reuters. Сьогодні стало відомо, що президент Азербайджану Ільхам Алієв поговорив телефоном із Блінкеном.

Алієв назвав єдину умову закінчення військової операції в Нагірному Карабаху. За його словами, формування збройних сил Вірменії мають бути роззброєні.

Блінкен зателефонував Алієву вчора.

Президент Азербайджану сказав про установку диверсійно-розвідувальними групами вірменських військових формувань у Карабаському регіоні мін з метою терору. Внаслідок чого, за його словами, загинули цивільні та співробітники поліції.

Також сказав про обстріл підрозділів армії Азербайджану з мінометів та різнокаліберної стрілецької зброї.

Алієв заявив про цілеспрямовані провокації з боку Вірменії проти суверенітету Азербайджану. Для припинення провокацій Азербайджан розпочав антитерористичні заходи у регіоні.

Блінкен висловив стурбованість ситуацією, що склалася. Закликав до досягнення припинення вогню і заявив, що США підтримують прямий діалог між Баку і представниками вірменських жителів, які проживають у Карабаському регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики прокоментували бойові дії у Нагірному Карабасі

Високопоставлений представник Держдепу сказав, що США підтримуватимуть зв'язок з усіма сторонами конфлікту, повідомили Reuters.

Карабах, гірська місцевість у регіоні Південного Кавказу, є міжнародно визнаною територією Азербайджану. Її населяють етнічні вірмени.

19 вересня Азербайджан оголосив про антитерористичні заходи локального характеру у Нагірному Карабасі. Азербайджан вимагає від Вірменії вивести війська з Нагірного Карабаху.

У столиці Вірменії Єревані відбулися масові протести біля будівлі уряду.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан зідзвонився із США і назвав єдину умову завершення військової операції в Карабаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі