середа, 07 вересня 2022 08:08

Авіапатруль НАТО за тиждень перехопив понад 20 військових літаків РФ

Авіапатруль НАТО за тиждень перехопив понад 20 військових літаків РФ
Місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО здійснюється з баз у Литві та Естонії. Фото: pixabay.com

Минулого тижня винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО сім разів піднімалися в повітря.

Вони перехопили 22 військові літаки Російської Федерації, повідомило міністерство оборони Литви.

"Винищувачі, які виконують функції повітряної поліції НАТО в країнах Балтії, сім разів підіймалися в повітря з 30 серпня по 4 вересня для ідентифікації та супроводу літаків, які порушили правила польотів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах показали, як винищувачі МіГ-29 працюють з ракетами HARM

У шести випадках російські військові літаки летіли з Калінінградської області на материкову частину РФ або у зворотному напрямку. Перший інцидент стався 30 серпня, ще три – наступного дня, два – 1 вересня, а ще один – 4 вересня.

Місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО здійснюється з баз у Литві та Естонії.

"У шести випадках було ідентифіковано та здійснено супровід Су-35. Перехопили також: 10 Су-27, три Ан-72 та три Іл-96. Водночас у 14 випадках російські літаки летіли з вимкненим транспондером, без планів польоту і не підтримуючи зв'язок із регіональним центром управління польотами", – звітує відомство.

4 вересня біля берегів Латвії впав загадковий літак, ідентифікований, як приватна Cessna 511. При цьому його намагалися перехопити винищувачі країн НАТО, але приземлити його не вийшло. За даними ЗМІ, в літаку не було жодної людини.

Зараз ви читаєте новину «Авіапатруль НАТО за тиждень перехопив понад 20 військових літаків РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі