понеділок, 05 вересня 2022 05:57

Біля берегів Латвії впав загадковий літак, його намагалися перехопити винищувачі НАТО

Біля берегів Латвії впав загадковий літак, його намагалися перехопити винищувачі НАТО
Чому літак впав та куди він летів - невідомо. Фото: planespotters.net

4 вересня біля берегів Латвії впав загадковий літак, ідентифікований, як приватна Cessna 511. При цьому його намагалися перехопити винищувачі країн НАТО, але приземлити його не вийшло.

За даними ЗМІ, в літаку не було жодної людини, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Відомо, що Cessna 511 належав приватній австрійській компанії. Він вилетів вдень 4 вересня з міста Херес на півдні Іспанії, двічі міняв курс над Парижем і Кельном, після чого попрямував у бік Балтики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врізався у гори – у Карпатах знайшли уламки німецького літака Junkers Ju 52. Фото

В системі відстеження польотів FlightRadar24 було помітно, що літак увечері 4 вересня почав різко втрачати висоту. Він впав та розбився на заході від латвійського міста Вентспілс.
Пілоти бойової авіації НАТО кажуть, що змогли перехопити літак, але не змогли встановити з ним зв'язок - було помітно, що кабіна порожня.

Однак, згідно з даними, на борту літака перебувало три людини. Зараз на місці падіння Cessna 511 йде пошуково-рятувальна операція. Причини падіння літака поки не вказуються.

В Україні тим часом бійці української протиповітряної оборони збили російський літак, не витративши по ньому жодної ракети – вони просто до смерті налякали росіянина, включивши радар.

До Польщі прибув стратегічний бомбардувальник B-52 ВПС США, який може нести на своєму борту ядерну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Латвії впав загадковий літак, його намагалися перехопити винищувачі НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі