неділя, 07 серпня 2022 13:32

Apple може перенести випуск iPhone 14 через візит Пелосі до Тайваню

Apple може перенести випуск iPhone 14 через візит Пелосі до Тайваню
Випуск iPhone 14 можуть відкласти через зростаючу напруженість між Китаєм і Тайванем. Фото: pixabay.com

Візит спікерки Палати представників Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі до Тайваню може призвести до відтермінування випуску нового iPhone 14.

Компанії Apple доведеться перенести випуск нового iPhone через торговельну війну між Китаєм і острівною державою, повідомляє GSMArena.

"Комуністична партія Китаю розробила нові правила, які передбачають заборону згадування Тайваню або Китайської Республіки у відвантажувальних документах. Це, зі свого боку, може призвести до того, що частина електроніки або ж усе обладнання може бути повернуто назад на Тайвань", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай "відрепетирував" напад на Тайвань

Віцеголову Pegatron і топменеджерів TSMC помітили разом із Пелосі під час її нещодавнього візиту до Тайваню.

"Це може ще більше загострити торгову війну між Китаєм і Тайванем, у яку втягнули Apple та інші американські компанії. Apple вже почала переговори зі своїми тайванськими партнерами. Компанія просить їх видалити або замінити на електронних виробах напис: "Зроблено в Тайвані", – пише видання.

Тайвань привів армію у стан підвищеної бойової готовності. Міністерство національної оборони Тайваню відмінило відпустки деяких офіцерів і солдатів, а також мобілізувало сили протиповітряної оборони. Така мобілізація відбулася у зв'язку з наростанням тривожності через візит спікерки палати представників США Ненсі Пелосі на острів 2 серпня.

Раніше лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від "гри з вогнем". Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв у червні міністр оборони Китаю Вей Фенхе.

Зараз ви читаєте новину «Apple може перенести випуск iPhone 14 через візит Пелосі до Тайваню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі