вівторок, 01 березня 2022 03:17

Японія ввела санкції проти Путіна, Лаврова і Медведєва

Японія ввела санкції проти Путіна, Лаврова і Медведєва
Проти Путіна ввела санкції Японія.

Японія ввела санкції проти керівництва Росії. Зокрема, проти президента РФ Володимира Путіна, міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова та заступника голови Радбезу Росії Дмитра Медведєва.

Про це повідомило агентство Kyodo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наказ Макрона: Франція почала "полювати" на майно російських олігархів

Також у список персональних санкцій, які передбачають заморожування активів, потрапили секретар Радбезу Микола Патрушев; голова Міноборони Росії Сергій Шойгу; начальник Генерального штабу Валерій Герасимов.

У список санкцій також потрапили 49 компаній та держорганів Росії.

Японія також запровадить санкції проти Білорусі через її "явну причетність" до російського вторгнення до України, зокрема проти Олександра Лукашенка та його оточення.

Раніше прем'єр-міністр Яапонії Фуміо Кісіда заявив, що Японія ввела санкції проти Росії, які включають заборону випуску російських облігацій у країні та заморожування активів деяких росіян. Він додав, що деталі санкцій будуть опрацьовані та оголошені найближчими днями.

За словами Кісіди, Японія має достатні запаси нафти та зрідженого природного газу, тому в короткостроковій перспективі істотного впливу на постачання енергоносіїв не буде.

Європейський Союз через війну Росії проти України запровадив нові персональні санкції проти росіян.

До цього списку увійшло 26 прізвищ

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти Центрального банку РФ і Російського фонду прямих інвестицій. Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США заборонило будь-якій американській особі здійснювати будь-які операції за участю російського Центрбанку, Фонду національного багатства або Міністерства фінансів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Японія ввела санкції проти Путіна, Лаврова і Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі