вівторок, 25 липня 2023 09:09

Японія збудує бомбосховища на найближчих до Тайваню островах

Японія збудує бомбосховища на найближчих до Тайваню островах
Японія має намір створити програму будівництва евакуаційних притулків для мешканців префектури південного острова Окінава на випадок збройного конфлікту поблизу Тайваню. Фото: pixabay.com

Японія збудує у південній префектурі Окінава мережу укриттів та бомбосховищ на випадок надзвичайної ситуації чи збройного конфлікту в Тайвані.

Китай вважає острівну державу своєю територією і прагне узяти її під контроль Пекіна, повідомляє Kyodo із посиланням на джерела в кабінеті міністрів Японії.

"З проханням до центрального уряду про підтримку будівництва укриттів звернулись мери місцевих муніципалітетів під час відвідання цих островів головним секретарем кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно", – ідеться у повідомленні.

Укриття збудують на островах південно-західного ланцюга Нансей, найближчі з яких – Йонаґуні та Ішігакі – знаходиться на відстані трохи більше 200 км і 300 км від Тайваню відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба стримувати Китай до сповзання у війну на боці Росії" – до чого готується КНР

Місцева влада виступила з ініціативою розширення портів для розміщення великотоннажних кораблів та будівництва підземних паркінгів, які могли б служити місцями для екстреної евакуації жителів.

Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін закликав військових поглибити планування бойових дій, щоб збільшити шанси на перемогу в "реальній війні". Світ вступив у новий період потрясінь і змін, а ситуація з безпекою в Китаї стала нестабільною і невизначеною, заявив він під час інспекційної поїздки до штабу командування Східного театру воєнних дій армії КНР у провінції Цзянсу.

У серпні минулого року Китай влаштовував масштабні військові навчання біля Тайваня. У квітні китайський лідер проінспектував Південне командування зі штабом в Гуандуні, до сфери відповідальності якого входить Південно-Китайське море, на більшу частину якого претендує Пекін. Тоді він також наголосив на необхідності поглиблення військових навчань і підготовки.

У водах поблизу японської префектури Окінава та неподалік Тайваню нещодавно фіксували кораблі ВМФ Росії.

Зараз ви читаєте новину «Японія збудує бомбосховища на найближчих до Тайваню островах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі