понеділок, 18 березня 2024 10:38

"Які вибори?": світові лідери реагують на "перемогу" Путіна

"Які вибори?": світові лідери реагують на "перемогу" Путіна
У Росії заявили про перемогу Володимира Путіна на так званих "виборах" президента. Фото: gettyimages.com

Світові лідери реагують на так звані "вибори" президента в РФ, де переміг диктатор Володимир Путін.

Зокрема, у Німеччині заявили, що псевдовибори в Росії не були ні вільними, ні справедливими, а їхні результати нікого не дивують. Про це йдеться у заяві МЗС ФРН, опублікованій у Twitter.

"Правління Путіна авторитарне, він спирається на цензуру, репресії та насильство. "Вибори" на окупованих територіях України не мають юридичної сили і є черговим порушенням міжнародного права", - йдеться у заяві.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр повідомив, що не надсилатиме Путіну листа з привітанням з нагоди "перемоги" на виборах.

"Листа Путіну не буде", - сказала Tagesspiegel його прес-секретар Серстін Гаммелін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін провів у РФ найбільш маніпульовані за 30 років "вибори"

У Великій Британії також вважають, що голосування в РФ не схоже на вільні та чесні вибори. Про це заявив міністр закордонних справ Девід Кемерон.

"У Росії закрилися виборчі дільниці після незаконного проведення виборів на території України, відсутності вибору для виборців і відсутності незалежного спостереження ОБСЄ", - написав він у Twitter.

У Міністерстві закордонних справ Польщі наголосили, що голосування в РФ відбувалося на тлі жорстких репресій проти суспільства, що не дають йому змоги зробити вільний і демократичний вибір.

"На особливий осуд заслуговує незаконне рішення Кремля провести вибори на тимчасово окупованій території України. Це демонстративне порушення міжнародного права, зокрема Статуту ООН, і його можна розглядати лише як чергову спробу підірвати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Польща не визнає і ніколи не прийме проведення і результати "виборів", проведених на цих територіях", - йдеться у заяві польського МЗС.

Коротко прокоментував "перемогу" Путіна президент Латвії Едгарс Рінкевичс.

"Вибори. Які вибори?", - написав він у Twitter.

Центральна виборча комісія Росії заявила, що на псевдовиборах президента диктатор Володимир Путін "набрав" 88% голосів.

У кандидата від КПРФ Миколи Харітонова 3,95%, члена "Нових людей" Владислава Даванкова 3,81%, у представника ЛДПР Леоніда Слуцього 3,01%. Вибори незаконно проводили на окупованій території України, тому вони не є легітимними.

Зараз ви читаєте новину «"Які вибори?": світові лідери реагують на "перемогу" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі