четвер, 03 листопада 2022 17:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Як іранські дрони потрапляють до Росії: результати розслідування

Іранська зброя потрапляє до Росії за допомогою літаків та кораблів.

Повітряним шляхом дрони постачають державні компанії Iran Air, Pouya Air, Saha Airlines та одна приватна – Mahan Air. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Усі державні компанії безпосередньо підпорядковуються військово-політичному командуванню Ірану.

Приватна компанія є такою лише умовно. Її непрямим засновником є колишній віце-президент Ірану Хосейн Мараші. Mahan Air перебуває у списку санкцій США з 2011 року

Лише Pouya Air з 12 по 18 жовтня здійснила п'ять вантажних рейсів між Тегераном та Москвою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка збирає інформацію про перевезення зброї з Ірану до Росії

Також дрони транспортують через Каспійське море.

"Іранці перевозять запасні частини для цивільної авіації, використовуючи порт Бандар-Анзалі. Пунктом призначення є Астрахань або Махачкала. Перевезення здійснюється судами Іранської промислової компанії. Зокрема, на початку листопада саме морським шляхом в Астрахані очікується прибуття 200 дронів у розібраному стані", – йдеться у повідомленні.

Іран може також експортувати свої дрони через Сирію - з Тартуса до Севастополя. Намагаються налагодити виробництво БПЛА у Таджикистані та Білорусі.

Автор: Центр національного спротиву
  Як Іран доставляє свої дрони до Росії
Як Іран доставляє свої дрони до Росії

Іран на початку листопада планує відправити у Росію понад 200 бойових дронів. Направлять безпілотники Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Російські окупанти стали менше використовувати іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Пояснень може бути кілька, сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу 1 листопада. За його словами, можливо, частину дронів ще не довезли.

Зараз ви читаєте новину «Як іранські дрони потрапляють до Росії: результати розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі