понеділок, 01 жовтня 2012 07:00

"Здавали огорожі з кладовища, щоб садік запрацював"

У селі Михайлівка Вінницького району четвертий місяць не працює дитсадок. Районні чиновники пообіцяли перекрити дах, але грошей не виділили.

— Як же нам треба той садік,— каже мати двох дітей Віра Недобий. — Мої діти мусять на дойку ходити з бабушкою, доки той садок відремонтірують. Гроші на ремонт почали шукати у червні. Я зініціювала батьків, щоб знімали огорожі з кладовища і здавали їх на брухт. Головне — щоб садік запрацював. У мене багато родичів, то познімала з них хрести і огорожі. А завідуюча сама здала їх на металолом, взяла за них 2 тисячі гривень. На них купила два рулони сєтки і коврик у свій кабінет, хоча мали обгородити весь садок.

Заклад розрахований на 35 дітей. На час ремонту приміщення батьки возять сімох малюків у дитсадок сусіднього села Гуменне, що за 1,5 км. Решта 28 дошкільнят сидять удома.

— Свого 5-річного Вовчика лишаю з мамою. Другі мами тоже заводять до бабушек-дєдушек, сусідів, — говорить вихователька 32-річна Людмила Колісник. — Доки садочок закритий, стався прикрий випадок. Батьки завели доньку до своєї старенької бабці. Там дівчинку покусав собака. Її личко усе в шрамах. Доведеться робити пластику.

— Я сина хотіла завідувачці завести, щоб бавила, — перебиває Олена Суфляк. — Свого 4-річного Ярослава лишаю вдома самого. Увечері приходжу, а він сидить коло віконечка й плаче.

Завідувачку дитсадка звільнили за численні порушення. На ремонт даху знайшли спонсора. Усі витрати взяв на себе директор місцевого господарства 59-річний Михайло Артезюк. На оновлення покрівлі виділив 100 тис. грн.

— Мене попросили вихователі садка зробити щось з тою кришею, бо затікала і стіни мокріли. Мусів їх послухати, бо мої онуки й діти моїх працівників ходять у садочок. А мені треба, щоб підлеглі не вдома сиділи, а на роботі були, — розказує Артезюк. — Спочатку поставили три пластікових вікна, а потім узялися за кришу. Трохи вдарило по грошах, своїм людям відомість по зарплаті закрив пізніше.

Дах покриють металочерепицею. Найняли фахівців. Роботи обіцяють завершити за два тижні. Заклад планують відкрити у жовтні.

— Тій будівлі вже 50 років, рано чи пізно кришу треба перекривати. Там бляха протікала. Перед цим мєстний підприємець Василь Гоменюк зробив у садочку туалєт за 30 тисяч, — каже сільський голова 46-річний Микола Верба.

Зараз ви читаєте новину «"Здавали огорожі з кладовища, щоб садік запрацював"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі