четвер, 23 серпня 2007 07:11

Уздовж Дністра створюють природоохоронний парк

Вінницькі екологи готують документи на створення міжнаціонального Українсько-Молдовського природоохоронного парку на обох берегах Дністра, від Могилева-Подільського та Ямполя. Минулого тижня звідти повернулася наукова експедиція.

— Це унікальна місцина. Птахів 205 видів, — каже начальник відділу охорони земель облуправління охорони навколишнього середовища Євген Ворона. — З них до Червоної книги Всесвітнього союзу охорони природи занесені 9 видів. До Червоної книги України — 24.

Екологи запевняють, що поява парку не завдасть збитків економіці регіону. Влада зможе прокладати на території охоронної зони нові дороги та будувати мости.

— Люди ходитимуть на пікніки, будуть збирати ягоди, гриби. Це ж не заповідник, — каже Євген Ворона. — Але буде заборонено полювання на пташок.

Мисливці підтримують створення парку.

— Чим більше парків, тим краще відтворюються популяції тварин і птахів. Заповідники мають бути на 20% площ. У Вінницькій області їх значно менше, — доводить мисливствознавець Вінницького товариства мисливців та рибалок Василь Вівсяний, 42 роки.

У райадміністраціях Ямполя та Могилева-Подільського про парк нічого не чули.

— Парк там чи заповідник, а державний кордон усе одно буде! — каже керівник апарату Могилів-Подільської райдержадміністрації Володимир Трачук, 38 років.

Зараз ви читаєте новину «Уздовж Дністра створюють природоохоронний парк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі