понеділок, 12 вересня 2011 06:30

У пологовому нав'язують медичне страхування

— Менi у першому роддомі нав'язують медичну страховку за 1250 гривень. Говорять, це обов'язково і кошти йдуть на забезпечення пологiв медикаментами з муніципальної аптеки. Я порівнювала ціни на медикаменти у різних аптеках, то в мунiципальнiй вони вищі. Я хочу відмовитися від такого сервісу. Але моя дільнична погрожує, що без цеї страховки мене взагалі не приймуть у роддом, — говорить вінничанка Ірина Шевчук, 26 років.

Пологовий будинок №1 розташований у мікрорайоні Вишенька. 29 липня там народила доньку 24-річна Оксана:

— Теж платила за ту страховку. Спочатку участкова сказала платити 400 гривень, але щоб я поспішала, бо ціна може зрости. На другий день пішла платити, а мені кажуть, що страховка коштує не 400 гривень, а 1250.

— У мене дружина теж народжувала у першому пологовому, — розповідає 28-річний Ігор Яковенко з Вінниці. — Кажуть нам: платіть страховку. Ми відповідаємо, що домовлялися напряму з лікарем про пологи і будемо йому платити. Тоді кажуть: "Ну хоча б матеріальної допомоги з 400 гривень заплатіть".

Віктор Коваленко, головний лікар пологового будинку №1, говорить, що у них немає обов'язкового страхування, лише добровільне:

— Якщо нав'язуватимуть, хай майбутні матері йдуть до мене у кабінет і розкажуть.

У міському департаменті охорони здоров'я радять писати скаргу на ім'я директора департаменту Людмили Грабович або її заступника Надії Марусяк.

— Анонімні звернення не розслідуємо. Без всякого страху звертайтеся до нас. Ми проведемо розслідування, і винні гарантовано будуть покарані. Цього року був випадок, що написали скаргу на акушерку із першого роддому. Вона зайшла до породіллі у палату і почала виставляти рахунок. Її звільнили з роботи, — розповідає Наталя Венскінська з департаменту.

Зараз ви читаєте новину «У пологовому нав'язують медичне страхування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі