пʼятниця, 14 грудня 2007 17:34

На конкурсі кулінарів готували шедеври з риби і курчат

12 грудня у Вінниці завершився обласний кулінарний конкурс. Він відбувався на першому поверсі кінотеатру Коцюбинського. Студенти з 17 кулінарних училищ та технікумів області мали приготувати якусь особливу страву вдома. Потім — представити її на огляд журі.

Покуштувати витвори відвідувачам не дозволяли. Багато хто фотографував на мобільні телефони торти та оригінально прикрашені страви. Найширше були представлені фаршировані риба та курчата.

Оксана Шайтан із калинівського училища приготувала фаршироване порося.

— Запікала його аж три години, — розповідає Оксана. — Потім усередину поклала овочі з перекрученим м"ясом поросяти. Загалом на приготування страви пішло вісім годин. Коштує вона близько 300 гривень.

Торти були прикрашені рисовими серветками. Майстри кажуть, це новинка сезону. Їх роблять із рисового борошна та цукру. Вони тверді, переважно круглої форми. Такі серветки із зображенням ляльки Барбі, привітанням до Нового року, з ялинкою можна купити в спеціалізованих кондитерських магазинах у Вінниці.

— Канєшно, дуже красіве, а на смак таке собі, — говорить студентка Вороновицького кулінарного училища Ліна Деркач. — Лучше якусь шоколадну глазурь іспользувати, бо торт зверху получається суховатий.

Переміг 16-річний Віталій Синівський з Вінницького професійно-кулінарного ліцею. Він оформив страву у вигляді подвір"я, де сидять двоє фаршированих курчат. Паркан зробив зі смаженої картоплі. Хатинку — з великої круглої котлети з курятини. Замість даху — довге кружальце смаженої картоплі. Вікна намалював майонезом, подвір"я залив зеленим желе з курячого бульйону та кропу. Цю страву визнали найкрасивішою та найсмачнішою.

Віталій готуватиме "подвір"я" на кулінарному конкурсі "Смачна країна" на телеканалі "1+1" 22 грудня о 10.00. Переможців визначить глядацьке голосування. За страви платили кулінарні училища.

Зараз ви читаєте новину «На конкурсі кулінарів готували шедеври з риби і курчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі