четвер, 05 червня 2008 19:16

Листя капусти миють милом

Жителька Гнівані Тиврівського району 52-річна Галина Яворська вирощує капусту. Розсадою засаджує близько 5 соток городу. Хімікатами не кропить. Миє все розчином господарського мила. Купує звичайне коричневе.

— Мило треба заварити, — радить жінка. — Кидаю двохсотграмовий кусок, наливаю півлітра води. Коли закипить, помішую, щоб мило повністю розтворилося. Можна його натерти на тертку, тоді швидше звариться.

Розчин має охолонути. Галина обмочує в ньому поролонову мочалку і протирає листя капусти.

— І зверху, і знизу треба мити, — пояснює. — Тоді тля повтікає.

Таку процедуру Яворська радить проводити двічі на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Листя капусти миють милом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі