понеділок, 01 вересня 2008 18:22

Ладижинська станція відмовила 85 першокласникам

1 вересня першокласники міста Ладижин на Вінниччині сіли за шкільні парти. До цього усі перші класи базувалися в міських дитсадках. Цьогоріч Ладижинська теплоелектростанція відмовила міському відділу освіти в оренді приміщень для шестирічок у дошкільних закладах. Вони перебувають на балансі станції.

Про рішення оголосили за два тижні до початку навчального року. Мотив — соціальна сфера коштує енергетикам надто дорого.

— Це при тому, що міська рада зобов"язується оплачувати працю вихователів та їх помічників, харчувати дітей і розраховуватися за оренду приміщень. Це звичайнісінький шантаж, — розповідає завідуючий Ладижинського міського відділу освіти 40-річний Юрій Журба, — ТЕС хоче, щоб ми негайно прийняли обидва їх садочки на баланс міськради. Але ж це тривалий і складний процес. Його має ініціювати власник дошкільних закладів, починаючи з погодження Міністерства палива та енергетики. Цього немає.

До бюджетних дитсадків ходять майже 100 школярів. До дошкільних закладів ТЕС мали йти — 85.

— Раніше думали створити в місті ступеневі школи, — каже Журба. — Але ідея не сподобалася батькам. Це незручно територіально: зі всього міста діти мали б добиратися в одну школу.

Питання про перебування першокласників у дитсадках Ладижинської ТЕС стояло ще торік. Тоді міськрада й Ладжинська ТЕС домовилися. Цьогоріч дітям доведеться пристосовуватися до шкільного життя. Батькам забирати їх зі школи о 12.00. У дитсадках першачки були б доглянуті до 18.00.

Зараз ви читаєте новину «Ладижинська станція відмовила 85 першокласникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі