Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2008 18:22

Ладижинська станція відмовила 85 першокласникам

1 вересня першокласники міста Ладижин на Вінниччині сіли за шкільні парти. До цього усі перші класи базувалися в міських дитсадках. Цьогоріч Ладижинська теплоелектростанція відмовила міському відділу освіти в оренді приміщень для шестирічок у дошкільних закладах. Вони перебувають на балансі станції.

Про рішення оголосили за два тижні до початку навчального року. Мотив — соціальна сфера коштує енергетикам надто дорого.

— Це при тому, що міська рада зобов"язується оплачувати працю вихователів та їх помічників, харчувати дітей і розраховуватися за оренду приміщень. Це звичайнісінький шантаж, — розповідає завідуючий Ладижинського міського відділу освіти 40-річний Юрій Журба, — ТЕС хоче, щоб ми негайно прийняли обидва їх садочки на баланс міськради. Але ж це тривалий і складний процес. Його має ініціювати власник дошкільних закладів, починаючи з погодження Міністерства палива та енергетики. Цього немає.

До бюджетних дитсадків ходять майже 100 школярів. До дошкільних закладів ТЕС мали йти — 85.

— Раніше думали створити в місті ступеневі школи, — каже Журба. — Але ідея не сподобалася батькам. Це незручно територіально: зі всього міста діти мали б добиратися в одну школу.

Питання про перебування першокласників у дитсадках Ладижинської ТЕС стояло ще торік. Тоді міськрада й Ладжинська ТЕС домовилися. Цьогоріч дітям доведеться пристосовуватися до шкільного життя. Батькам забирати їх зі школи о 12.00. У дитсадках першачки були б доглянуті до 18.00.

Зараз ви читаєте новину «Ладижинська станція відмовила 85 першокласникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути