четвер, 29 січня 2009 17:32

Галина Левицька завжди хотіла поправитися

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  Галина Левицька на кухні у квартирі доньки Ольги показує, як готувати нашвидкоруч курячу грудинку
Галина Левицька на кухні у квартирі доньки Ольги показує, як готувати нашвидкоруч курячу грудинку

"Моя мати постійно мене жалувала й роботою не обтяжувала. Готувати я практично не вміла, — розказує начальник Вінницького РАЦСу Галина Левицька, 56 років. — Після одруження мені заманулося наліпити чоловікові вареників. Я поставила варити картоплю, і доки місила тісто, вона згоріла. Доки начистила другу, засохло тісто. Вареників я наварила, але завеликих. Ми їх ножем різали".

Жінка сміється. Каже, чоловік досі їх згадує.

— Я розізлилася на себе, що нічого не вмію, і взялася за кулінарну освіту, — веде далі. — Тепер вареників можу наварити цілу гору, яких хочеш, практично за годину. Буває, і до доньки в обід забіжу, наварю їй вареників. А вони з чоловіком і онучкою прийдуть і тільки роти пороззявляють — коли ж ти встигла?

З Левицькою зустрічаємося у квартирі її доньки Ольги, яка розташована неподалік міського РАЦСу. Жінка забігла до неї в обідню перерву. У вітальні стоїть великий камін. Біля нього прикрашена ялинка. Галина говорить, перед каміном вони з родиною збираються за чаєм. Додає, що їй подобається догоджати рідним. Приємно, коли вони дякують від душі.

— Люблю подати чоловікові страву красиво, на таці, — усміхається Галина. — Біля тарілки покладу серветку. Мені приємно бачити, що він задоволений.

На природу Галина Левицька бере з собою маленьку газову плиту. На ній готує страви для подруг:

— Вибираємося нечасто, але й там я сидіти не люблю. Доки вони дивляться журнали чи лежать, я швиденько щось приготую.

Жінка веде на кухню. Дістає з холодильника курячу грудинку, показує, як її швидко приготувати.

Залишків їжі не викидає

— Гострим ножем посередині робимо глибокий надріз. Окремо смажимо цибулю. Додаємо до неї тертого сиру, трошки майонезу, часнику й багато кропу. Начинку кладемо в розріз. Саму грудинку натираємо приправами та замочуємо в маринаді — будь-яких розведених у воді спеціях. Смажимо на сковорідці під кришкою 15–20 хвилин. Подаємо м"ясо і гарячим, і холодним. Якщо спішите, то можна обійтися без маринаду.

Галина Левицька залишків їжі не викидає. Готує з них інші страви.

— У мене безвідходне виробництво, — сміється. — Якщо залишається картопляне пюре, я зготую лежні. Придумаю таке, що сім"я і не здогадається, з чого воно.

Щоранку жінка п"є свіжовичавлені соки — кабаковий, яблучний, морквяний. На роботі обідає кавою або чаєм з печивом. На дієтах ніколи не сиділа:

— Скільки себе пам"ятаю, завжди хотіла поправитися. Намагаюся слідкувати за собою. Не люблю, коли жінка не доглянута.

Найчастіше Галина користується косметикою американської фірми "Мері Кей". Віддає перевагу готовим маскам з тюбика:

— У мене немає часу лежати з огірками на очах. Я привикла щось робити.

Зараз ви читаєте новину «Галина Левицька завжди хотіла поправитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі