середа, 08 червня 2011 06:30

Знімають фільм про "Матч смерті"

  Актор київського Молодого театру Станіслав Боклан і зірка російського кіно Єлизавета Боярська на зйомках фільму ”Матч” у столиці
Актор київського Молодого театру Станіслав Боклан і зірка російського кіно Єлизавета Боярська на зйомках фільму ”Матч” у столиці

Російський режисер 63-річний Андрій Малюков розпочав у столиці зйомки фільму "Матч". У головних ролях російські актори Сергій Безруков, 37 років, та 25-річна Єлизавета Боярська.

Над сценарієм працювали два з половиною року. За основу взяли легенду про футбольний поєдинок влітку 1942-го в окупованому Києві. Команду "Старт" зібрали з футболістів столичних клубів "Динамо", "Локомотив" і працівників хлібозаводу. Вони грали проти німецьких зенітників "Флакельф". "Матчем смерті" цей поєдинок уперше назвали в московській газеті "Известия" 1943-го. За легендою, кияни відмовилися піддатися німцям і перемогли. За це їх розстріляли.

— У нас було велике кіно про фронт. Але про "мирне" життя під окупаційною владою ніхто не знімав, — каже режисер. — Фільм про людей у центрі тих подій. Усе довкола говорить, що їм треба здатися. Але вони невідомо з яких сил перемагають. Нерв вибору між здатися і перемогти чіпляє найбільше.

Крім Києва, зніматимуть "Матч" на стадіоні у райцентрі Васильків за 37 км від столиці. На історичному стадіоні "Старт" заважає сучасна забудова довкола арени. Так само деякі вулиці Києва 1940-х зніматимуть у Харкові.

— Зірок спорту не запрошували. У Голлівуді був невдалий досвід знімати у художньому фільмі Пеле і Боббі Чарльтона, — продовжує режисер. — Голкіпера Миколу Трусевича гратиме Сергій Безруков. Його три місяці тренує легенда російського футболу Сергій Овчинніков. До київського "Динамо" Трусевич потрапив з Одеси. Безруков — чудовий імітатор. У гумористичній програмі "Ляльки" сам озвучував усіх політиків. Тому підробити одеський говір для нього не проблема. Більшість акторів — українці, тому збережемо київський колорит вимови.

Оператором буде українець Сергій Михальчук. Зніматимуться актори київських театрів Остап Ступка, Олександр Кобзар, Станіслав Боклан. Кохану Трусевича зіграла Єлизавета Боярська.

— Наші стосунки починаються безхмарно, якраз напередодні війни, — каже акторка. — Не змогли побути разом навіть кількох днів. Нас розлучають обставини. Моя героїня кладе життя, щоб урятувати коханого. Починає жити з людиною, яка могла посприяти визволенню Трусевича із концтабору. Наші герої кохають одне одного до останнього. Це зворушлива й трагічна історія, хоча й вигадка сценаристів.

Бюджет стрічки $10 млн. На екрани "Матч" вийде влітку наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Знімають фільм про "Матч смерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі