четвер, 25 червня 2020 00:56

Змія заповзла у квартиру

19 червня у селі Микільське Полтавського району на Полтавщині чоловіка укусила змія. 10 днів тому від плазуна постраждав житель обласного центру.

Із початку літа напади змій також фіксували на Харківщині, Буковині, Львівщині, Запоріжжі. У Дніпрі гадюка заповзла у квартиру на сьомому поверсі. Власниця викликала рятувальників.

— Ніякого нашестя немає. Змії просто стають активніші — шукають харчі, паруються. Меншає дикої природи. Тому шукають простір, заповзають у населені пункти. На полях гризунів травлять, а біля людського житла багато мишей і щурів, — говорить герпетолог Олексій Марущак, 26 років.

В Україні є понад 10 видів змій.

— Найбільш значуща ознака гадюки — зигзагоподібний малюнок на спині. Винятком є гадюка Нікольського. Вона чорна, тому зображення не видно, — продовжує. — 100-відсоткова ознака неотруйного плазуна — яскраві "вушка". Це — вуж звичайний. У мідянки є маска за очима. А полози — великі.

Отрута гадюки несмертельна. Серед наслідків — набряк, температура, запаморочення, блювання. У зоні ризику діти, літні люди та алергіки. Тому краще при укусі звертатися до лікаря.

Зараз ви читаєте новину «Змія заповзла у квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі