середа, 03 жовтня 2012 00:45

Злива на дві години зупинила рух у столиці

У вівторок зранку в Києві пройшла злива з блискавками та громом. Дощ тривав півгодини і перетворив дороги на річки. На інтернет-ресурсі "Яндекс-затори" на 9.00 ранку сталися 23 дорожньо-транспортні пригоди. Аварії були майже на всіх основних магістралях міста.

— Я 2 години їхав від метро Дорогожичі до Шулявки. Якщо немає затору, ця дорога займає хвилин 5. І то, бо є два світлофори. Автомобілі, які їхали в бік Петрівки, теж стояли. Дорога мокра, машини крутить, хоча і швидкість невелика. Вони стукаються. Ще й вода нікуди не дівається, — каже киянин 34-річний Андрій Іваницький.

Причина цього — забиті колектори.

— Раніше, якщо в Києві десь затоплювало вулицю, це було унікальне явище. Люди переказували одне одному, що бачили річку на дорозі. Таке траплялося раз на два роки. А за останні п'ять років стало звичним явищем, — розповідає 61-річний Олександр Сергієнко, директор аналітично-дослідницького центру "Інститут міста". — Треба в належному стані тримати зливостоки. Це дуже проста конструкція — під землею на глибині метр-півтора пролягає труба. Якщо заґратовані отвори забиті сміттям, то в трубу не стікає вода. Їх потрібно регулярно чистити. Система не працює, бо влада не приділяє цьому належної уваги і не має достатньо коштів. Бюджет Києва за останні п'ять років не виконується. А за вісім місяців цього року ледь-ледь натягнули в бюджет 54 відсотки. Тобто назбирали половину того, що треба було для столиці.

Зараз ви читаєте новину «Злива на дві години зупинила рух у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі