понеділок, 06 квітня 2009 18:54

Згорів офіс Партії регіонів

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Задимлене вікно в будівлі, де розташована Миргородська районна організація Партії регіонів. Напис ”Слава Україні” з’явився на стіні у ніч пожежі, кажуть місцеві
Задимлене вікно в будівлі, де розташована Миргородська районна організація Партії регіонів. Напис ”Слава Україні” з’явився на стіні у ніч пожежі, кажуть місцеві

У Миргороді на Полтавщині в ніч на 3 квітня згорів офіс районної організації Партії регіонів. Місцеві припускають, це був підпал.

— Повідомили: горить приміщення. Я живу неподалік. Коли прийшов, уже приїхали пожежники, — розповідає голова організації В"ячеслав Прядко, 59 років. — Згорів факс, газети, агітматеріали. Стіни чорні. Документація була в сейфі, не постраждала. На зовнішній стіні написали "Слава Україні". Більше нічого сказати. Що сталося — розбереться міліція.

Про пожежу рятувальників повідомили о другій ночі. Телефонували з мобільного. Вогонь загасили за 35 хв. Висновку, чи був це умисний підпал, іще немає.

Офіс Партії регіонів розташований в одноповерховій критій шифером будівлі у центрі Миргорода, на вул. Гоголя. Там дві кімнати, невеликий тамбур. Через стіну — житлова квартира і взуттєвий магазин. За 50 м — офіс "нашоукраїнців".

Вікна будинку помальовані темною фарбою. Одне у кіптяві. У п"ятницю в обід усередині чути запах горілого пластику й паперу. Стіни тамбура і прохідного приміщення в сажі. В одній кімнаті два столи, на одному з них обгорілі рештки агітації. На іншому, біля вікна, розплавлений факс. Друга кімната непошкоджена, але стіни чорні. Один письмовий стіл перевернутий стоїть на другому. На стільниці кілька чашок, недопита дволітрова пляшка лимонаду. Поряд у целофановому пакеті недоїдений пиріжок. Вікна приміщення вже посклили. В кімнаті двоє чоловіків і жінка. Говорити відмовляються. Просять кореспондента "ГПУ" вийти з приміщення.

— Іще вчора вони вивісили на будівлі табличку, — каже мешканець сусідньої п"ятиповерхівки. Прізвища просить не називати. — Думав, почали виборчу кампанію. А сьогодні з утра взнав, що був пожар. Дивлюся — стекла побиті. Всередині все вигоріло.

У Миргороді діє також міська організація Партії регіонів. Свого приміщення не має, на час виборів його орендує. За неофіційною інформацією, 100 її представників виїхали у четвер трьома автобусами до Києва для участі в акціях протесту опозиції. Районний осередок "Регіонів" своїх представників до столиці не відряджав. У міській організації партії близько 300 осіб, у районній — понад 1 тис.

Зараз ви читаєте новину «Згорів офіс Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі