пʼятниця, 17 квітня 2009 07:09

Залізничні квитки продаватимуть на пошті

У всіх без винятку відділеннях Укрпошти найближчим часом можна буде купити квиток на автобус, поїзд і літак. Нововведення ініціював міністр транспорту Йосип Вінський, 53 роки.

— Єдиний електронний квиток надасть можливість обрати оптимальний маршрут руху кількома видами транспорту. Наприклад, із села до обласного центру — автобусом, далі — поїздом до міста, а з міста за кордон — літаком. Усе це буде один наскрізний квиток, який можна придбати в одному місці — туди й назад. Тепер бабусі не доведеться їхати спеціально в місто, стояти в чергах, аби відвідати онуків. Вона придбає квиток на пошті в селі, — говорить міністр.

У прес-службі Мінтрансу додають, що єдиний електронний квиток буде схожий на авіаційний, матиме водяні знаки. На ньому буде спеціальний код і звичайна для квитка інформація. При посадці, наприклад, у поїзд провідник лише звірятиме код.

Тамара Крохмалюк, 57 років, директорка Рівненської філії Укрпошти, пояснює: проїзд можна буде оплатити поштовим переказом у відділенні. Аби замовити квиток на пошті, потрібно назвати операторові дату поїздки, пункти відправлення і призначення, кількість пасажирів. Оператор розповість про номери і назви рейсів, час відправлення й прибуття, ціну квитка, кількість вільних місць. Після цього працівник пошти забронює необхідну кількість квитків, видасть проїзний документ.

У міністерстві запевняють, що часу на купівлю квитка на пошті треба буде не більше, ніж у звичайних вокзальних касах.

Коли точно запрацює нова система, не уточнюють. Відомо, що Йосип Вінський наступного тижня відвідає одне з українських сіл й у місцевому відділенні спробує придбати такий квиток.

Зараз ви читаєте новину «Залізничні квитки продаватимуть на пошті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі