четвер, 03 лютого 2022 05:50

Збільшили розмір аліментів

В Україні збільшили мінімальний розмір аліментів для дітей. Тепер із родичів, які не живуть у сім'ї, стягуватимуть 50% прожиткового мінімуму для неповнолітнього. Це щонайменше 1,3 тис. грн.

— Новим законом ми зрівняли всіх, — каже екснардеп Олександр Федієнко, 49 років. — Якщо до цього батьки повинні були сплачувати дитині 50 відсотків прожиткового мінімуму, а інші родичі по материній чи батьківській лінії — 30, то зараз всі надсилатимуть не менше 50. Це має покращити забезпечення дитини.

Крім цього, неповнолітній може отримати тимчасову державну допомогу, якщо місце проживання чи перебування батьків невідоме, вони ухиляються від сплати аліментів або не мають можливості утримувати дитину. Розмір виплати визначатимуть відповідно до матеріального стану сім'ї.

— В Україні понад пів мільйона батьків зобов'язані сплачувати аліменти. Більш як третина цього не роблять. А дитина повинна повноцінно жити й мати необхідне, — говорить заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби 38-річний Андрій Гайченко.

2022 року прожитковий мінімум для дітей підніматимуть у кілька етапів. Для тих, кому менше 6 років, із 2100 грн він зросте до 2272 грн. Для решти — з 2 618 грн до 2 833 грн.

Зараз ви читаєте новину «Збільшили розмір аліментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі