четвер, 17 вересня 2020 00:36

"Захід готовий допомагати, але не воювати за нас"

Автор: UKRAINE-USA-MILITARY-BOMBERS
  Американський бомбардувальник та український винищувач летять неподалік узбережжя Азовського моря. Спільне патрулювання провели 4 вересня
Американський бомбардувальник та український винищувач летять неподалік узбережжя Азовського моря. Спільне патрулювання провели 4 вересня

Ситуацію на Донбасі спеціально загострила Росія. Це її відповідь на спільне повітряне патрулювання України та США, каже військовий експерт Дмитро Снєгирьов, 48 ­років:

— Ескалацію напруги на Сході пов'язую саме із цим, а не з місцевими виборами. Російська Федерація показує, як діятиме у випадку, коли Україна проводитиме з партнерами такі акції.

Три американські бомбардувальники В-52 у супроводі українських винищувачів Су-27 та МіГ-29 пролетіли неподалік узбережжя Азовського моря на території України 4 вересня.

Літаки прибули з авіабази НАТО у Великій Британії. Росія в цей час привела до готовності протиповітряну оборону й підняла у повітря вісім бойових машин.

— Це демонстрація військово-політичної підтримки нашої держави з боку Альянсу, — продовжує Снєгирьов. — Нам дали зрозуміти — Захід готовий допомагати, але не воювати за нас.

Мета спільного патрулювання — знизити напругу в акваторії Чорного та Азовського морів, додає.

— Показали, що блок НАТО і США розглядає Україну як одного зі стратегічних партнерів. Це чіткий сигнал — Азовське море не є внутрішнім для Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Захід готовий допомагати, але не воювати за нас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі