четвер, 13 січня 2022 07:30

За участь у пробному ЗНО платять 300 гривень

В Україні триває реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Подати заявку можна до 22 січня.

— Сесія відбудеться 19 та 26 бе­резня, — говорить міністр освіти й науки 49‑річний Сергій Шкар­лет. — Пробне тестування — платне. Ціна залежить від регіону — від 213 до 309 гривень. Для участі у пробному ЗНО необхідно зареєструватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

19 березня тестуватимуть з української мови та літератури. 26 березня — з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької та французької мов.

Щоб отримати результати пробного ЗНО, учасник має занести відповіді до сервісу "Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання" до 19–21 березня — з української мови й літератури, 26–28 березня — з решти предметів.

Результати оприлюднять на інформаційних сторінках учасників 25 березня і 1 квітня.

— Абітурієнти мають підготуватися до основного ЗНО, перевіривши знання на пробному, — говорить вчителька української мови й літератури Юлія Віннікова, 34 роки. — Це шанс випробувати сили, навчитися правильно розподіляти час і психологічно себе налаштувати.

Зараз ви читаєте новину «За участь у пробному ЗНО платять 300 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі