пʼятниця, 31 травня 2013 07:15

За подарунок від президента просять 400 гривень

Автор: Малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У місті Тростянець на Вінниччині пенсіонерам розносять набори ножів, сковорідок і прасок. Кажуть, це подарунки від президента. Просять за них 400 грн.

— Зайшла дівчина на подвір'я, попросилася в туалет. А тоді вийшла і каже, що подарунок від президента принесла, привітала, руку потиснула. Стала показувати запаковані речі, — розповідає Галина Артеменко, 78 років. — Пояснила, що його собівартість 1400 гривень. Пенсіонерам дають безкоштовно, але треба заплатити податок державі — 400. У мене таких грошей не було, тому побігла до сусідки позичати.

Тим часом дівчина спілкувалася із сином Галини Михайлівни.

— Я запросив її посидіти на лавці біля хати, а вона каже: ведіть мене в хату, де гостей приймаєте, — розповідає 51-річний Володимир Артеменко. — Така приємна дівчина, чорнявенька, на вигляд років 19-20, у джинсах із блискітками, кофточка простенька. А як звати — не пам'ятаю, ніби туман в очі пустила. Доки сиділи, розказала, що в універмазі відкривають відділ 10 червня, то там усім пенсіонерам буде знижка.

Подарунок Галина Михайлівна так і не викупила, бо пішла позичати гроші в уже ошуканої жінки, Віри Майданник. Вона придбала схожий набір торік.

— Та я тобі всі коси повириваю, як же не соромно старим людям ось таке продавати, — Віра Федорівна, 75 років, прибігла, коли почула розповідь Галини Михайлівни. Ледь не плаче, кричить до дівчини. — Я ж тобі 450 гривень віддала, так тяжко роблю, щоб їх мати. А ти мені Китай з Одеси. Моя донька в суді працює, але не може найти цих шарлатанів.

Дівчина швидко забрала пакет і втекла.

У селі Демківка Тростянецького району набори розносили два хлопці років 20. Просили за них по 200 грн.

— Прийшов до хати в капцях. Не церемонився, почав із пакета все виймати, показувати шось шість найменувань товару, — каже Надія Ясенчук, 57 років. — Там і сковородка, і тонометр, і тостер. Каже, беріть ножі германські. Це для пенсіонерів все таке дешеве, та треба сплатити 200 гривень госпошліни. Глянула, а там ножі гривень 40 коштують. Але все акуратно в коробочки запаковане. Із чоловіком його ледве з хати спровадили.

Зараз ви читаєте новину «За подарунок від президента просять 400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі