четвер, 25 червня 2020 00:11

Владислава Мангера арештували без права на заставу

До 28 липня перебуватиме за ґратами без права на заставу голова Херсонської обласної ради Влади­слав Мангер, 50 років. Рішення ухвалив Печерський райсуд Києва.

Підозрюється у замовленні нападу на херсонську проукраїнську активістку, помічницю міського голови Катерину Гандзюк. Її облили кислотою неподалік дому 31 липня позаторік. Померла за три місяці в лікарні на 34-му році життя.

До взяття під варту Мангер був на волі під заставою у 1,5 млн грн. Запобіжний захід змінили, бо погрожу­вав свідкам і членам їхніх сімей, кажуть у Службі безпеки України. На перші засідання політик не з'явився — скаржився на здоров'я, ліг у кардіологічний центр. У суд доставили примусово.

Організовувати напад голові облради допомагав лідер злочинного угруповання "Москал" 42-річний Олексій Левін, за версією слідства. Завдяки посереднику Ігорю Павловському, долучили до злочину колишнього військового Сергія Торбіна, а він — чотирьох товаришів. Виконавці отримали від трьох до шести років тюрми. Визнали провину. Павловський пішов на угоду зі слідством і розповів про організаторів та замовника.

27 березня цьогоріч досудове слідство у справі закрили і передали до суду. Після цього почався тиск на свідків, каже прокурор Андрій Синюк:

— Погрози надходили від оточення Мангера в паперових листах і під час розмов телефоном.

Адвокати говорять, що свідчення проти політика давали під тиском слідства. Готують апеляцію.

— Ці свідки — організатори й виконавці нападу на Гандзюк, — каже захисник Дмитро Ільченко. — Павловського позбавили ліків від артриту. Павло Пилипенко і Сергій Брага заявили, що чули з-за дверей, як Мангер нібито був невдоволений, що Гандзюк не покарали. Це не доказ вини.

Проти лікарів кардіодиспансеру відкрили кримінальні провадження. Звинувачують у виписуванні підозрюваному неправдивих довідок.

Зараз ви читаєте новину «Владислава Мангера арештували без права на заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі