середа, 04 березня 2009 18:15

Віктор Кисельов згорів через власну бороду

Автор: фото: Кролевецьке управління МНС
  Фото потерпілого Віктора Кисельова. Знімок зроблено у відділенні реанімації на другий день після трагедії
Фото потерпілого Віктора Кисельова. Знімок зроблено у відділенні реанімації на другий день після трагедії

У ніч на 21 лютого в районній лікарні помер 54-річний Віктор Кисельов із села Локня Кролевецького району на Сумщині. Причина смерті — опік органів дихання. На обличчі, грудях, шиї, руках та плечах покійного також були опіки третього і четвертого ступенів.

— Кисельов обпікся 17 лютого, за чотири дні до смерті. Він був дуже п"яний. Прикурював цигарку. Спалахнули борода й волосся. Полум"я перекинулося на стару синтетичну шубу під каракуль. Через алкоголь він не міг адекватно зреагувати, — розповідає "ГПУ" Володимир Гузь, 40 років, старший інспектор 22-ї пожежної частини міста Кролевець. Він оглядав місце події, опитував свідків.

Жителі Локні розповідають, що борода в Кисельова була 20 см, рудувато-сива, спадала на груди. Покійний курив самосад.

Трагедія сталася приблизно о 17.00. Кілька людей намагалися загасити вогонь на чоловікові. Качали його по землі, закидали снігом. Із райцентру приїхала викликана місцевим фельдшером "швидка". Кисельов спалахнув біля сільського пожежного депо, де тоді чергував один працівник.

— Але він не професійний рятувальник. Місцевий, який уміє приїхати пожежною машиною, подати воду і загасити вогонь, — веде далі Гузь.

Міліція та пожежники з"ясували, що того дня Віктор зустрічався із чоловіком, який хотів купити його будинок.

— Знайомі розповідають, покійний так і сказав: "Сьогодні буде могорич, бо зустрічаюся з покупцем", — згадує інспектор.

Голова сільради 40-річний Сергій Пилипенко уточнює: за документами дерев"яна, обкладена цеглою хата належала дочці загиблого.

— Продавати її по закону, через нотаріуса, він не збирався, — стверджує Сергій. — Після трагедії в селі говорили, що Кисельов по-п"яній хотів її продати за 200 гривень покупцеві з Кролевця "на розборку".

Зі слів голови сільради, чоловік випивав останніх років п"ять, але ніколи не бешкетував. Чоловіка вважали добрим механізатором і трактористом. Раніше він їздив на тракторі Т-150, півроку тому працював комбайнером. Відколи запив, сторожував. Тривалий час жив із жінкою, стосунків не оформляли. Рік тому офіційно одружився з односельчанкою Любов"ю Іванівною. Вона — перше кохання Кисельова. Була вагітна від Віктора, але заміж вийшла за іншого. Народила доньку Олену, якій нині 20 років. Односельчани кажуть: Любов і Віктор останнім часом жили окремо.

— Випивають у нашому селі майже всі. Але таке зараз, напевно, по всій країні. Часи якісь ненадійні. Якби якось боролися з алкоголем, лікували людей, то такої біди, може, й не було б, — переконаний Пилипенко.

Нині у Локні живуть 502 особи.

Щодоби через алкоголь у пожежах гинуть троє людей

— Такі й схожі випадки пожеж і смертей стаються щодня. Буває, травмуються або гинуть випивші жінки, в яких при курінні спалахує довге волосся. Середньостатистичні дані такі: через алкоголь у країні за добу гине троє людей, — розповідає "ГПУ" Ігор Кроль, 32 роки, керівник прес-служби Міністерства надзвичайних ситуацій.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Кисельов згорів через власну бороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі