четвер, 16 квітня 2020 00:50

Відновляться природні туристичні об'єкти

Довгий карантин позитивно вплине на довкілля. Від людей відпочинуть популярні природні об'єкти, говорить голова Всеукраїнської екологічної ліги 64-річна Тетяна Тимочко:

— Весна — найблагодатніший час для їхнього відновлення. Є шанс на зростання популяції пізніх першоцвітів, які попередніми роками винищувалися. Їх незаконно продавали. Із початку обмежень покращується якість повітря, бо зменшилася кількість транспорту, знизили активність підприємства, ­теплоелектроцентралі й котельні завершили опалювальний сезон. Позитивні зміни тривали до квітня. Потім почалися лісові пожежі.

Із якістю води в річках ситуація інша. Сім'ї вдома і більше часу проводять на кухні, перуть. Через занедбані каналізаційні споруди у водойми потрапляє багато неочищених стоків, фосфатних мийних засобів. Воду забруднюють і сільськогосподарські підприємства, що використовують хімікати.

Повітря завжди очищувалося у період криз, додає Тетяна Тимочко:

— Спостерігали таке у 1970‑ті, коли знизилося нафтовидобування. Важливо вміти закріпити позитивні процеси. Бо у попередні кризи це зробили лише деякі країни. В Україні ж ситуація з відходами критична. Значна частина території перевантажена промисловим і побутовим сміттям.

Зараз ви читаєте новину «Відновляться природні туристичні об'єкти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі