вівторок, 03 червня 2008 07:10

Вантажівкам заборонили в"їжджати до Києва

Автор: фото: Сергій ГАЛЬЧЕНКО
  За 10 кілометрів від Києва інспектор ДАІ завертає вантажівки в напрямку села Білогородка
За 10 кілометрів від Києва інспектор ДАІ завертає вантажівки в напрямку села Білогородка

З 1 червня Київська міська адміністрація обмежила в"їзд до столиці великовантажного транспорту.

Із 7.00 до 20.00 усі вантажівки повинні чекати на під"їздах до міста або розвертатися. Транзитом дозволили проїжджати лише міжнародним перевізникам із позначкою "TIR". Ті мають перечекати біля столиці з сьомої до десятої ранку та з 17.00 до 20.00, коли в столиці години пік.

— Щодня дорогами Києва курсує понад мільйон автомобілів, — каже перший заступник мера Денис Басс. — Із них понад 250 тисяч — транзитний транспорт. Усе це — причина тривалих автомобільних заторів.

На Житомирській трасі за 50 км до Києва стоять знаки, що попереджають про нові правила в"їзду до міста. За 20 км до столиці перший патруль ДАІ зупиняє вантажівки і пояснює водіям про заборону. Ті слухають, але їдуть далі сподіваючись десь проскочити.

— Шо мені тут робити до восьмої вечора? Стояти і чекати? Ні, зараз просто поїду і все, — вирішує Руслан, водій "газона".

— Для того, щоб усе це зробити, треба побудувати окружну. А так куди мені їхати, якщо терміново чорнозем у столиці згрузити треба? — каже водій КрАЗа Алік Чорний. — Я абсолютно не розумію мера. Ми ж у центральну частину не в"їжджали й до цього. Їздили собі околицями.

Наостанок із вікна додає, що можна купити перепустку і спокійно їздити столицею. Вона коштує майже 1200 грн.

— Це офіційна взятка! Де тут логіка? — кричить водій.

За 10 км до Києва працівник ДАІ завертає вантажівки праворуч. За 2 км — село Білогородка. За ним — Софіївська Борщагівка. Далі колона вантажівок виїжджає на Велику Кільцеву — територію Києва. Ніхто не виконує розпорядження мерії. По дорозі немає жодного патруля ДАІ.

Іван Новохацький зі столичного головного управління транспорту каже, що чиновники знали про такі шляхи проникнення в місто. Таких є майже 70. Сподівалися, що водії добросовісно чекатимуть до вечора. Чиновники спробують перекрити шляхи незаконного проникнення в місто. Новохацький говорить, що перепусток на в"їзд до столиці не продають.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівкам заборонили в"їжджати до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі