пʼятниця, 19 серпня 2011 06:45

У театрі вина вчили відкорковувати шампанське

Автор: фото з сайта www.investigator.org.ua
  Павло Макогон, директор театру вина в Ялті, показує, як правильно відкорковувати шампанське
Павло Макогон, директор театру вина в Ялті, показує, як правильно відкорковувати шампанське

14 серпня в центрі Ялти неподалік набережної відкрили театр вина. Це приміщення колишньої Держдуми, зараз пам'ятка культури.

У театрі є дегустаційний зал, бутик та кінотеатр. Щогодини проводитимуть дегустацію та лекцію про вино — його виготовлення і правильне вживання.

— Не очень напряжно, нормальными фразами, так, чтобы все поняли, — каже 45-річна Галина Орлова, автор проекту. — У світі нічого подібного немає. Вина, які пропонуємо, — невідомі. Це мікровинороби, у яких свої виноградники. На презентації був урожай минулого року, якого випустили лише тисячу пляшок. Воно дуже добре, світового рівня.

Після 19.00 планують показувати музичний перформанс та концерт. Після 21.00 працюватиме клуб.

У понеділок у театрі був майстер-клас із шампанського. Вчили відкорковувати пляшку бокалом. Це коли зрізують корок зі склом.

— Після того, як гусари шаблями відкривали шампанське, ми півдня відмивали приміщення. Зате сподобалося всім відвідувачам, — говорить Галина Орлова.

Щодо ціни на квитки ще не визначилися. Думають зробити вхід по 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «У театрі вина вчили відкорковувати шампанське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі