четвер, 21 липня 2022 00:20

В Італії скаржаться на бюрократію

Понад 120 тис. українців прийняла Італія з 24 лютого. Їм оформлюють статус тимчасового захисту. Мають право працювати та віддавати дітей у школи.

— На чергу в центр оформлення чекаю вже другий місяць, — каже Ольга Іванюк із Києва. — Тут багато людей, які намагаються оформити дозволи після прибуття з Африки. Черга одна. Познайомилася із камерункою. Оформлює все другий рік. Не знаю, коли вдасться отримати статус. Маю право на виплату 600 євро — на себе і двох дітей, бо живемо в сестри. Але доки немає документів, їх не платитимуть. Мені все тут подобається, але ця бюрократія виглядає нездоланною.

У Чехії знайшли прихисток 270 тис. біженців з України. Більше країна прийняти не може.

— Опинилися у Брно через хворобу доньки, — говорить Юлія Шадріна з Херсона. — Мусимо мати постійний нагляд. Волонтери підібрали клініку. По-перше, зіткнулася з упередженим ставленням волонтерів. Багато українців із Закарпаття приїжджали сюди за виплатами. По-друге, медики не розраховували на такий наплив складних дітей. Доньку оглядали, але про лікування чи реабілітацію не йшлося. Ми просто втратили час. Чехія маленька. Складно і чехам, і біженцям. Неможливо знайти квартиру, з роботою теж катастрофа. Оренда і ціни зросли, а платня впала.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «В Італії скаржаться на бюрократію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі