вівторок, 19 квітня 2016 00:20

Україна має бути готова до звільнення своїх територій

— 2014-го наша армія була в такому стані, що ми вимушені були затикати дірки, щоб зупинити агресію, — каже 62-річний Ігор Романенко, колишній заступник начальника Генштабу.

14 квітня 2014 року виконувач обов'язків президента України, нині секретар РНБО Олександр Турчинов, 52 роки, прийняв рішення про початок антитерористичної операції на Донбасі. 7 квітня натовп у Донецьку проголосив так звану Донецьку народну республіку. Сепаратисти звернулися до президента Росії Володимира Путіна з проханням ввести війська на Донбас. Згодом за тією ж схемою вчинили в Луганську. 12 квітня під містом Слов'янськ на Донеччині група СБУ потрапила в засідку. Загинув офіцер "Альфи" та один із бойовиків. Цей бій став першим між силами АТО й російськими найманцями.

— 2015 рік — початок відродження Збройних сил, нарощування потужностей, — продовжує Ігор Романенко. — Ми стабілізували фронт і відбили частину нашої території. 2016-й має стати роком вирішення питань щодо Мінських домовленостей. Водночас це рік підготовки Збройних сил — аж до хорватського сценарію, тобто силового звільнення наших територій. Це якщо вичерпаються політичні й дипломатичні методи.

Маємо бути готові застосувати армію для звільнення. Навіть закордонні фахівці визнають, що наше військо зараз не зрівняти з тим, що було в 2014 році. Воно мотивоване та оснащене. Проте нам не вистачає сучасної зброї.

В Україні народилося нове суспільство, яке йде до мети. Це й має стати запорукою перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Україна має бути готова до звільнення своїх територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі