четвер, 12 серпня 2010 21:40

Україна купила детекторів брехні найбільше

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 
Упродовж семи місяців 2010 року Україна закупила найбільше серед країн Європи детекторів брехні. Це вже шостий рік поспіль. Про це говорить президент Міжнародної ліги поліграфологів Андрій Волик, 44 роки.

— Через кризу зросла кількість крадіжок із підприємств, шахрайств, зловживань. Працедавці перестраховуються. Бо українці звикли обдурювати, хапнути зайве на роботі, — пояснює Андрій Волик.

Найбільше використовують детектори комерційні структури. У компанії "Агро-А", яку очолює Андрій Волик, таких клієнтів 92%. Державні установи замовляють 1–2% перевірок, фізичні особи — 4%.

— Подружжя перевіряють вірність одне одного. А батьки перевіряють дітей — чи  вживають наркотики, — додає поліграфолог.

У світі Україна третя за кількістю куплених детекторів, після США й Мексики.

— У США президент і члени конгресу щорічно проходять такі перевірки, — продовжує Андрій Волик. — У деяких країнах Європи перевірка — умова для роботи держслужбовцем.

Півроку тому менеджера банку Наталію Баклаженко, 28 років, підвищили на посаді. Вона керує відділом. Перед призначенням керівництво попередило: Наталія має пройти тест на детекторі брехні.

— Коли вперше сіла в крісло — було страшно, — згадує Наталія. — Спитають, чи нічого не вкрала. Я-то не вкрала, але трушуся. Ану, як тіло зреагує якось не так і датчики зафіксують щось зворотне? Але все обійшлося. Питали про дитинство, особисте життя, роботу. Відповідала чесно. Після тесту прийняли на роботу.

Зараз ви читаєте новину «Україна купила детекторів брехні найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі