вівторок, 16 серпня 2016 06:05

Учасників маршу привезли автобусами

20 противників Маршу рівності затримала поліція в Одесі 13 серпня. Вони спробували завадити проведенню заходу ЛГБТ — активістів (люди з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. — ГПУ) на Приморському бульварі міста. Пізніше поліція відпустила всіх.

У марші взяли участь 50 активістів з Одеси та Києва. Їх охороняли півтисячі силовиків. На час акції перекрили Приморський бульвар. Учасників до місця початку маршу привезли автобусом.

— Марш пройшов мирно. Була одна невдала спроба розпочати бійку. Із провулку Чайковського до активістів почали бігти близько 20 молодих людей. Усіх затримали. Більше інцидентів не відбувалося, — каже учасниця маршу Валерія Волська.

Раніше Одеський окружний адміністративний суд заборонив проводити вуличні акції на вимогу місцевої влади. Однак у п'ятницю ввечері ЛГБТ-спільнота подала повторну заявку на проведення ходи. Юристи міськради не встигли оскаржити її в суді. Торік подібний марш в Одесі заборонили.

Зараз ви читаєте новину «Учасників маршу привезли автобусами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі