четвер, 16 жовтня 2008 07:06

У виправній колонії відбулася театральна прем"єра

Автор: фото: Укрінформ
  Сцена з спектаклю ”Про Федота-стрільця, вдалого молодця”, поставленого в’язнями виправної колонії №102 міста Сімферополь
Сцена з спектаклю ”Про Федота-стрільця, вдалого молодця”, поставленого в’язнями виправної колонії №102 міста Сімферополь

У виправній колонії N 102 міста Сімферополь 28 вересня відбулася театральна  прем"єра. Актори-в"язні поставили спектакль за казкою Леоніда Філатова "Про Федота-стрільця, вдалого молодця".

— Це не перша театральна постановка в нашій колонії. Минулого року ми показували вистави як "Аргонавти" й "Ревізор", — розповідає 36-річний Ігор Левенець, заступник начальника колонії з соціальної та виховної роботи. — У кожній виставі беруть участь нові актори, адже когось переводять в інший заклад, когось звільняють.

Режисер вистав — Ігор Левенець.

— Мета такої роботи — перевиховання в"язнів, — пояснює він. — Окрім театральної трупи, у нас є поетичний гурток і КВН. Щонеділі проводимо творчі концерти. Долучаємо засуджених до активних занять фізкультурою та спортом. Також маємо православну та євангелістську церкви. А неосвічені, їх у нас 146 осіб, відвідують школу. Репетиції проводимо, як правило, двічі-тричі на тиждень після обіду. Тоді засуджені повертаються з роботи.

Ролі двогодинної вистави "Про Федота-стрільця, вдалого молодця" актори вчили п"ять місяців.

— Вік наших акторів — від 25 до 42 років. Усього 20 чоловік. Засуджені за різними статтями, — говорить Левенець. — Реквізити хлопці готують самі. У нас є швейна майстерня. Там робимо одяг. Корону для царя виготовили з картону й фольги. Шаблю вирізьбили із дерева.

Нині у виправній колонії відбувають покарання приблизно 1500 осіб.

Майже у кожній виправній колонії ув"язнених залучають до розваг та творчості. В Україні є театр "Постскриптум", актори якого — колишні ув"язнені. Його створив Володимир Сокіл. Він уперше потрапив до в"язниці в 13 років. Нині чоловік — актор та співак. "Постскриптум" гастролює всіма в"язницями України.

Зараз ви читаєте новину «У виправній колонії відбулася театральна прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі