субота, 15 березня 2008 07:09

У вчителя праці знайшли арсенал зброї

— По селі тільки й розмов, що вчителя затримали. Я від сусіда дізнався, хоч у школі вчаться двоє моїх дітей, — каже Юрій Ігорович із села Дачне Судаківського району в Криму. — Для мене це шок. Як так — в учителя зброя? А діти кажуть: "А що тут такого?". Фільмів надивилися.

Минулого тижня міліція затримала вчителя праці та військової підготовки 59-річного Віктора Горностаєва. У підсобці шкільної майстерні він зберігав цілий арсенал зброї.

— Ми коли дізналися про це, всі були приголомшені! Нема слів, щоб передати, — каже директор школи. Назватися відмовляється. — Він у нас працював 19 років. Майстер на всі руки, все починить, полагодить. Он дах нещодавно тік — зробив. А тут таке...

Міліціонери вилучили в Горностаєва патрони для кулемета, пістолет Макарова, автомат Калашникова, 90 пачок дрібнокаліберних патронів, де було майже 4 тис. патронів різного калібру, бойову гранату, шість гранат-імітаторів, п"ять сигнальних ракетниць і обріз гвинтівки. Нині зброя перебуває на експертизі, де мають встановити придатність.

— Учитель доглядав за нею, змащував постійно. Є версія, що продавав, бо серед арсеналу, окрім радянської, є й сучасна зброя, — пояснює начальник прес-служби управління МВС Криму Сергій Домбровський. — Також перевіряємо, чи постачали йому зброю діти. Там часто знаходять різні патрони та гранати ще з часів війни.

Якщо зброю визнають придатною, Горностаєву загрожує до п"яти років тюрми.

Зараз ви читаєте новину «У вчителя праці знайшли арсенал зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі