четвер, 25 березня 2021 00:40

У школах скасували підсумкову атестацію

Міністерство освіти звільнило учнів четвертих і дев'ятих класів від цьогорічної державної підсумкової атестації через поширення коронавірусу. У документах їм зроблять запис "звільнений (а)".

— Позитив один — уникаємо контактів дітей між собою і вчителями, — говорить директорка Наукового ліцею №3 Полтавської міськради Ірина Гринь, 49 років. — Однак, якщо нас повертатимуть за парти, чому не скласти ДПА? Школярі навчатимуться до травня, і логічно було би підбити якісь підсумки. Аби вони побачили свій рівень.

Скасування ДПА для четвертих класів — негативний момент для учнів. Бо атестація — це завжди серйозна підготовка й мобілізація дитини, її відповідальність. Цьогоріч школярі втрачають можливість показати знання.

Дев'ятикласники, які планують далі здобувати середню спеціальну освіту, втрачають психологічний настрій. Торік вступна кампанія в коледжі проходила у вигляді екзаменів. Школяр готувався до ДПА, і паралельно до них. Тепер скласти іспити буде важче.

Є глобальніша проблема за скасування атестації, додає педагог.

— Кого за кілька років випустять школи? На дистанційному навчанні діти можуть вимикати камери й робити вигляд, що слухають. Рівень знань буде відповідний. Навіть, якщо вчитель сумлінно готується, то якість таких уроків — 30 відсотків занять в аудиторії.

Зараз ви читаєте новину «У школах скасували підсумкову атестацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі