вівторок, 13 листопада 2018 06:10

У райцентрі оголосили надзвичайний стан

У райцентрі Сміла на Черкащині мітингували майже 200 містян 9 листопада. Вимагали увімкнути опалення в будинках.

Опалювальний сезон не розпочався через борг за постачання газу в попередні роки. Сягає приблизно 200 млн грн. Кошти газопостачальникам винна компанія "Сміла Енергоінвест", що раніше опалювала місто.

У разі неувімкнення тепла люди пообіцяли почати блокаду доріг міжміського сполучення. Вимагали відкликання місцевих депутатів. Частина смільчан їхатимуть до Києва і проводитимуть пікет біля будівлі Кабміну й Нафтогазу.

У Смілі 12 листопада вступив у дію надзвичайний стан. Припинилося навчання в 11 школах. Дітей перевели на дистанційні уроки. Не працює і частина дитячих садків.

— У тих, які ще в роботі — увімкнули обігрівачі. Ними опалюють кімнати, — кажуть в управлінні освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради. — Школярі навчатимуться дистанційно, доки не увімкнуть тепло.

Торік у місті були подібні проблеми з теплопостачанням. Опалення регулярно вимикали.

Теплопостачанням у місті займається комунальна компанія "Смілакомунтеплоенерго".

Майже 300 жителів Кривого Рогу на Дніпропетровщині 12 листопада пікетували офіс Криворіж­газу. Розклали перед входом шини й підпалили. Вимагали увімкнути тепло. Без опалення у квартирах перебувають майже половина містян. Усього у Кривому Розі проживають приблизно 650 тис. людей.

Місто опалюють два підприємства — комунальне "Криворіжтепломережа" й державне "Криворізька теплоцентраль". Останнє заборгувало "Криворіжгазу" велику суму, тому газовику відключили постачання палива. Суму боргу не вказують.

Міська влада стверджує, що не має впливу на "Криворізьку теплоцентраль", бо компанія перебуває на балансі Фонду держмайна України.

— Станом на 11 листопад без тепла в Кривому Розі залишаються 78 шкіл, 75 дитсадків, 22 лікарні й понад дві тисячі будинків, — кажуть у міській раді. — Всі вони опалюються "Криворізькою теплоцентраллю". Місто стало заручником ситуації.

Зараз ви читаєте новину «У райцентрі оголосили надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі