четвер, 30 липня 2020 00:20

У лісах Полтавщини розшукують Романа Скрипника

Автор: poltava.to.
  Під час служби на Донбасі полтавець Роман Скрипник отримав навички поводження зі зброєю та виживання в екстремальних умовах
Під час служби на Донбасі полтавець Роман Скрипник отримав навички поводження зі зброєю та виживання в екстремальних умовах

Восьму добу розшукують 32-річного Романа Скрипника. 23 липня неподалік автомайстерні на вул. Остапа Вишні в Полтаві він узяв у заручники начальника Полтавського обласного управління карного розшуку Віталія Шияна.

— Працівники карного розшуку Полтави затримували особу, яку підозрюють у систематичних ­автокрадіжках. Ця людина дістала гранату РГД‑5 і висмикнула чеку. Тримав за руку співробітника поліції, погрожуючи підірвати себе і його, — каже заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, 41 рік.

Чоловік вимагав, щоб його відпустили й не затримували. Поліція надала йому авто, на якому він рушив у напрямку Києва.

— Зловмисник посеред дороги покинув машину та втік у лісопосадку. Триває спецоперація із затримання небезпечного озброєного злочинця. Заручника звільнено. Він неушкоджений, — повідомляють у пресслужбі Нацполіції Полтавської області за кілька годин потому.

Про викрадача відомо, що раніше працював в автомайстерні, біля якої його намагалися затримати. Мав кілька судимостей за крадіжки та наркотики.

Із 2015-го по 2016 рік Скрипник служив у зоні АТО. 2017-го людину з таким ім'ям і прізвищем примусово лікували в Полтавському обласному психіатричному диспансері від гострого розладу з симптомами шизофренії. Мав схильність до суїциду й агресивно поводився. Торік Романа Скрипника позбавили посвідчення за водіння в стані наркотичного сп'яніння.

— Скрипнику не дали втекти — йому дали спробувати зникнути, але на це була причина — зловмисник мав гранату, яку він погрожував застосувати, що зашкодило б і йому, і оточуючим, — говорить директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, 42 роки. — Тому краще нехай тепер у лісах проходить операція по його пошуку, ніж він застосував би снаряд. Рішення приймав на місці полковник Шиян — дозволити зловмиснику піти і затримувати його потім в іншому районі або намагатися нейтралізувати його безпосередньо в машині. Полковник вибрав оптимальний варіант.

Зник Скрипник на межі Шишацького та Миргородського районів на Полтавщині. До пошуків залучили кінологів, спецпризначенців, поліцію, Національну гвардію та СБУ.

Застосовують авіацію, квадрокоптери й тепловізори. Штаб із пошуків розгорнули в селі Великий Байрак. Навколо нього сотні гектарів полів із кукурудзою та соняшниками, лісопосадки. Далі — ліси.

Спочатку оголосили про винагороду за інформацію про Скрипника. Потім її відкликали. Кажуть, він занадто небезпечний. Тому до нього не можна наближатися, тим паче розмовляти чи намагатися затримати.

— Пошуки ускладнюють персональні навички розшукуваного і специфіка природного ландшафту Миргородського району, — каже пресофіцер Нацполіції Полтавської області Роман Грішин. — Скрипник має військовий вишкіл і навички виживання в екстремальних умовах.

Зараз ви читаєте новину «У лісах Полтавщини розшукують Романа Скрипника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі