пʼятниця, 28 жовтня 2016 00:00

У криницях зникла вода

Понад півсотні дворів у селі Михайлівка Вінницького району залишилися без води. Криниці висохли, коли орендар ставка Геннадій Римар спустив воду.

— Конфлікт з орендарем тягнеться не перший рік. Спочатку сварилися, бо не пускав людей ловити рибу. Сам же розвів качок та гусей. Тепер геть осушив ставок, — розповідає секретар Гуменської сільської ради Надія Кадіра, 42 роки. — На компроміси Римар не йде. Радить бурити свердловину й тягнути водогін. Каже, що взяв кредит. Щоб його повернути, має виловити всю рибу. Ми не можемо на нього вплинути, бо ставок за межами села. Звернулися до обласної влади, щоб розірвали з ним договір. Люди хочуть повернути водойму в громадське користування.

Вода зникла у криницях на вул. Коцюбинського, Ковпака та Левадній.

— Орендар мав право спустити не більш як 30 відсотків загального об'єму води, — пояснюють у Південнобузькому управлінні водних ресурсів. — У водойми мала притока. Дозволу на спеціальне водокористування орендар не має. Тому договір можна розірвати ­в односторонньому порядку.

Люди планують подавати на орендаря до суду.

Зараз ви читаєте новину «У криницях зникла вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі