середа, 07 червня 2006 18:19

У Херсоні підпалили квартиру журналіста

Минулої суботи ввечері в Херсоні підпалили квартиру 39-річного журналіста "Киевских ведомостей" Сергія Яновського. О пів на одинадцяту вечора у його квартиру через вікно влили бензин і кинули підпалену скіпку.

— Я саме дивився телевізор, — розповів "ГПУ" Сергій Яновський, 39 років. — Син Дмитро вже ліг спати. Дружина Юлія пішла на кухню випити води. Раптом я почув її крик. Кинувся до неї і побачив, як палає металопластикове вікно, підвіконня та занавіски.

За годину Сергій та Юлія погасили вогонь. Але відкрити двері, щоб вивітрити дим, не змогли: ті були підперті знадвору металевим кутником. Одразу викликали міліцію.

Правоохоронці визволили родину Яновських з пастки. Згодом побачили біля стіни у під"їзді вудку зі шлангом, по якому через вікно заливали у квартиру бензин.

— Це все через мою роботу, — сказав Яновський. — Бо конфліктувати у побуті немає часу. Машини, дачі я не маю. А як журналіст не боюся нікого.

Перед виборами Сергій Яновський у своїх публікаціях критикував кандидатів у мери Одеси Владлена Гіріна та Дмитра Больбота, які в результаті програли. Він викривав тіньові схеми розмитнення будівельних матеріалів, якими займалася фірма Гіріна. Крім того, Яновський написав про те, як Дмитро Больбот незаконно хотів привласнити 120 га землі в місті. Лише цих двох чоловіків журналіст підозрює у замаху на життя своєї родини.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні підпалили квартиру журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі