четвер, 21 липня 2022 00:50

У "Дії" з'явиться десять нових послуг

До кінця липня в додатку "Дія" будуть доступні нові послуги та документи. Зокрема, українці користуватимуться електронним пенсійним посвідченням та посвідкою на проживання.

— До запуску вже готові майже 10 нових послуг, — говорить міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, 31 рік. — Завершуємо перевірку електронного пенсійного та посвідки на проживання. На черзі тестування військових облігацій і перших електронних нотаріальних послуг. Також відновлюємо цифрове копіювання техпаспорта. Це дозволить у декілька кліків поділитися документом із близькою людиною, яка користується вашим авто. Всі послуги та посвідчення матимуть переклад англійською. Це наш крок до міжнародної інтеграції "Дії". Паралельно триває робота над масштабнішими проєктами, що потребують великої кількості ресурсів команди. Але саме вони є революційними. Розповідатиму про них згодом.

Попри зручність користування "Дією", можуть бути проблеми із доступом до особистих даних, каже експерт з інформаційної безпеки Костянтин Корсун:

— "Дія" містить купу ризиків. Наприклад, розробники операційних систем смартфона можуть мати якийсь прихований доступ чи приховані функції, які періодично випливають. Випадків і прикладів таких багато. Крім цього, більшість країн відмовилися від подібного досвіду цифровізації. Команда розробників "Дії" повинна подумати — чому, аби не допустити помилок.

Зараз ви читаєте новину «У "Дії" з'явиться десять нових послуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі