пʼятниця, 08 липня 2011 05:00

Товар із підземного переходу діставали швабрами

Автор: фото: Андрій ЖИГАЙЛО
  Продавці стоять при вході до підземного переходу біля столичного метро Шулявська у середу. Через зливу їхні місця всередині залило водою
Продавці стоять при вході до підземного переходу біля столичного метро Шулявська у середу. Через зливу їхні місця всередині залило водою

— Така сильна вода була, 20-кілограмові ящики бананов плавали, лук, який бабушки продавали, інші овочі. Навіть стіл. Їх швабрами доставали, — сміється 50-річна Неля Юнова. Показує на мобілці фотки. Вона торгує у тютюновому кіоску, що в переході біля столичного метро Шулявська. — Хтось крикнув, що можливо дамбу прорвало, але я читала колись у газеті, що такого бути не може.

Підземний перехід затопила злива, що трапилася в Києві 6 липня близько обіду. За 10 хв. вода в ньому сягнула колін, потім — піднялася до 1,5 м. Лилася з Шулявського мосту на сходи, а звідти в підземку. Продавці кіосків і яток змушені були рятувати свій крам. Товару, хто скільки зміг, виніс. Проспектом Перемоги пройти було неможливо.

22-річний Агвар торгує в переході сухофруктами. Підрахував, що пропало товару на 1500 грн.

— Все, кто мог, поставили товар повыше, но все равно он мокрый. Вот у меня сушка тепер мокрушка какая-то.

— Ми коли почали дзвонить в пожарку, міліцію, так ніхто й не приїхав. У жеку мєсному сказали, що це не їхній перехід, і не їхні проблєми. Тільки через півтори години приїхали ось ці, в оранжевому, — Інна Береговська, 40 років, показує на працівників Солом'янського шляхово-експлуатаційного управління.

Жінка совком навприсядки вибирає бруд зі своєї будки. Кидає його на купу сміття. Її дочка перебирає квіти, зім'яті викидає туди ж.

— У мене квіти тут плавали в горшках, а в інших, хто на столах торгував, так вобше все у воді. У нас під товар кредіти взяті, і що тепер робити будем не знаю.

Шляховики на сходах поставили насос. Ним качають воду на проспект у дощовий стік. Виловлюють шваброю картонні ящики, пакети. Складають на сходах. Утрьох витягують дерев'яний стіл. Один із них дістає з купи сміття запаковані в поліетилен підстілки для взуття і пхає їх собі в кишеню. Потім знаходить у пачці мило і також забирає.

О 17.00 вода залишилася тільки в частині переходу. Шляховики кажуть, за 2 год. викачають її.

Зараз ви читаєте новину «Товар із підземного переходу діставали швабрами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі